EOSC CZ Networking: Setkání na Univerzitě Palackého v Olomouci

Dne 14. června se uskutečnilo setkání zástupců iniciativy EOSC CZ s výzkumníky a zástupci Open Science centra Univerzity Palackého v Olomouci. Jedná se o první ze série networkingových setkání iniciativy, na která navážou další návštěvy OS center v České republice.

17. 6. 2024

Bez popisku

EOSC networking má za cíl představit iniciativu EOSC CZ, rozšířit povědomí o možnostech podpory a zjistit, zda mají výzkumníci všechny potřebné informace týkající se implementace EOSC CZ v českém vědeckém prostředí. Dále je snahou těchto setkání zapojit výzkumníky do činnosti pracovních skupin, poznat a porovnat postupy podpory Open Science na jednotlivých institucích a aplikovat tyto znalosti v rámci iniciativy.

Diskuse mezi účastníky networkingu v Olomouci se pak zaměřila na možnosti spolupráce a identifikaci oblastí, kde by iniciativa mohla poskytnout podporu. Zvláštní důraz byl kladen na možnosti vzdělávání v oblasti otevřené vědy a správy výzkumných dat, které realizuje Školicí centrum EOSC CZ a nabízí Open Science centrům na univerzitách a výzkumných institucích příležitost uspořádat vzdělávací akce přizpůsobené jejich potřebám.

"Pro EOSC CZ je klíčové poznat zástupce českého výzkumného ekosystému, včetně jejich zvyklostí a potřeb v oblasti správy výzkumných dat. Přímý kontakt s vědci a zástupci univerzit je v tomto ohledu nenahraditelný a my velmi děkujeme Univerzitě Palackého za možnost setkat se a vzájemně si vyměnit zkušenosti i vize," uvedl tajemník iniciativy Jaroslav Juráček.

Máte zájem o networking s tajemníky iniciativy EOSC CZ nebo vás zaujalo vzdělávaní v oblasti Open Science a správy vědeckých dat? Napište nám a my se vám ozveme: events@eosc.cz nebo info@eosc.cz


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.